Thursday, January 30, 2014

Červené kuřecí kari

Když dostanete chuť na něco kořeněného, ale nebude se vám chtít trávit moc času v kuchyni, zkuste třeba tuto variaci na červené kari. Opravdu, za půl hodiny máte hotovo i s nádobím a určitě si pochutnáte zase na něčem jiném, než na klasice.

When you would like to eat something spicy and you would not want to waste your time in a kitchen, try this red chicken curry variation. Really, you will be done in a half of an hour and you would definitely enjoy something different than the classic.




Recept: Červené kuřecí kari
Na 1 porci budete potřebovat:
1 kuřecí prso
200 g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
2 lžičky garam masala koření
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky červeného kari
1/3 lžičky soli
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička (sušené) petrželky
1 lžička drceného kmínu
hrst čerstvého špenátu
1/2 menší cibule
olivový olej
chilli

Utřete stroužek česneku, dejte ho do misky a přidejte i ostatní koření kromě chilli. Maso omyjte a očistěte, nakrájejte ho na kousky, dejte ho také do misky a přidejte jogurt. Vše důkladně zamíchejte dohromady a nechte chvilku stát.
Cibuli i kousek chilli papričky nakrájejte na malé kostičky a orestujte je na olivovém oleji. Jakmile se cibule rozvoní, přidejte maso i s celou marinádou, zamíchejte a přikryjte pokličkou. Na mírném plameni duste asi 15 minut nebo dokud maso nezměkne. Přidejte špenát a zamíchejte.

Recipe: Red chicken curry
You will need for 1 serving:
1 chicken breast
200 g plain yoghurt
1 clove of garlic
2 teaspoons garam masala
1/2 teaspoon pepper
1/2 teaspoon red curry powder
1/3 teaspoon salt
1/2 teaspoon ground ginger
1 teaspoon (dried) parsley
1 teaspoon ground cumin
a handful of spinach
1/2 small onion
olive oil
chilli
Wipe a clove of garlic and mix it in a small bowl together with all other spices and yoghurt except chilli. Clean, prepare and dice the meat into small cubec. Add them to the bowl with yoghurt and spices, mix everything together and let it rest for a while.
Cut the onion and a small piece of chilli into small cubes and roast them in pan with some olive oil. When the onion is roasted, add the meat with all the marinade, stir and cover the pan with a lid. Simmer on a low heat for about 15 minutes or until the meat is cooked. Add the spinach and stir.

No comments:

Post a Comment