Tuesday, February 4, 2014

Sušenkový krém

Sušenkový dip, neboli krém, určitě nemusíte podávat jen na svačinku, ale klidně i jako součást občerstvení na party, lehký dezert po obědě nebo krém do dortu či na cupcakes. 
Nelekejte se však jeho názvu, není připravován ze sušenek, ale jen z obyčejné cizrny. Rozdíl mezi jinou sušenkou skoro nepoznáte a věřte, že ani zastánce všeho nezdravého na to nepřijde. :) 

You can serve the Cookie Dough dip not only for a snack but also for a delicious party snack, dessert after the lunch or a cream for cake or cupcakes.
Don't be afraid of it's name. It's not prepared from cookies but just from a chickpeas. You won't find the difference between this and a regular cookie and I know it's hard to belive but a person, who loves unhealthy food, won't definitely find the difference too. :) 




Recept: Sušenkový dip/krém
Na 1 mističku budete potřebovat:
1 hrnek uvařené cizrny
1 lžíci arašídového másla
asi 100 ml (plnotučného) mléka
špetku soli
1 lžičku vanilkového extraktu
1-2 velké lžíce medu
2 velké kostičky hořké čokolády (čím víc, tím líp)

Do vyšší nádoby dejte všechny ingredience, kromě čokolády a rozmixujte je dohladka tyčovým mixérem. Čokoládu nasekejte na kostičky a zamíchejte do dipu.

Recipe: Cookie Dough Dip/Cream
You will need for a small bowl:
1 cup cooked chickpeas
1 tablespoon peanut butter
100 ml (fullfat) milk
a pinch of salt
1 teaspoon vanilla extract
1 big tablespoon honey
 2 squares dark chocolate 

Put all the ingredients except chocolate to a high bowl and mix until smooth with a blender. Chop the chocolate into small cubes and add them to the mixture.



No comments:

Post a Comment