Wednesday, March 19, 2014

Červená čočka s uzenou paprikou

Červené čočky jste si mohli všimnout už v minulém článku, kde jsem chválila uzenou papriku. Myslím, že zrovna s ní tvoří moc dobrou kombinaci a tak pro vás mám další tip na oběd. Uvařeno máte opravdu za chviličku a podávat ji můžete s čímkoliv. Já jsem sáhla po naanu a špenátu, ale klidně by šla dohromady i s celozrnným pečivem a kouskem mozzarelly nebo jiného sýru.

You may have noticed red lentils in the previous post where I praised the smoked paprika. I think these two ingredients make a very good combination together. It's cooked in a moment and you can serve it with anything you want. I ate it with naan and fresh spinach but it would definitely go together with a piece of wholemeal bread and mozzarella or other fresh cheese.



Červená čočka s uzenou paprikou a rajčaty
Na 1 porci budete potřebovat:
1/2 hrnku červené čočky
1 jarní cibulku
1/4 mrkve a petržele
kousek červené a žluté papriky
3 lžíce rajčatového pyré (passaty)
1 hrnek vody
1 stroužek česneku
1 větší lžičku uzené papriky
1/2 lžičky chilli
1/3 lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
olivový olej
petrželka

Na olivovém oleji orestujte na kolečka nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a papriky. Česnek nakrájejte na slabé plátky a přidejte ho společně s čočkou k zelenině. Zamíchejte, znovu lehce orestujte a čočku zalijte vodou. Nechte vařit asi 10 minut nebo dokud se čočka lehce nerozvaří a zhoustne. Poté do čočky zamíchejte rajčatové pyré, koření a přilijte vodu nebo ještě chvíli vařte podle hustoty. Na závěr přimíchejte petrželku.

Red lentils with Smoked Paprika and Tomatoes
You will need for 1 serving:
1/2 cup red lentils
1 spring onion
1/4 carrot and parsley
a small piece red and yellow bell pepper
3 tablespoons tomato puree
1 cup water
1 clove of garlic
1 big teaspoon smoked paprika 
1/2 teaspoon chilli powder
1/3 teaspoon ground cumin
salt
pepper
olive oil
fresh parsley

Heat the olive oil in a pan. Dice and roast the spring onion, carrot, parsley and bell pepper. Slice the garlic into thin slices and add it  together with red lentils to the pan. Stir, roast a bit and add water. Cook with a lid for about 10 minutes or until the lentils are cooked and getting thick. Add the tomato puree, spices and add a bit water or cook for a minute according to the density. Then stir in a handful of chopped parsley.


No comments:

Post a Comment