Wednesday, January 15, 2014

Kuře s bramborovo-hráškovou kaší a medovými mrkvičkami

Jarní oběd do jarního počasí? Dnes už by to zřejmě úplně nesedělo, ale na minulé dva týdny určitě.
Zelená hrášková kaše, baby mrkvičky a trochu medu. Podle mě super kombinace a vůbec není potřeba s ní čekat na jaro. :)

Spring lunch in spring weather? It would not propably fit in today but definitely in the last two weeks. 
Green pea mash, baby carrots and a bit of honey. In my opinion, it's great combination and I think you don't even have to wait for the real spring.


Recept: Kuře s bramborovo-hráškovou kaší a medovými mrkvičkami
Na 1 porci budete potřebovat
Maso:
1 kuřecí prso
sůl 
pepř
15 g másla
Kaše:
1 velká brambora
2 plné hrsti mraženého hrášku
15 g másla
mléko (podle potřeby)
sůl
špetka muškátového oříšku

Mrkvičky:
hrst mražených mrkviček
10 g másla
sůl
pepř
1 lžičku medu


Kuře očistěte, opepřete a osolte. Na pánvi rozehřejte máslo a maso opečte z každé strany.

Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do osolené vody. Hrášek chvíli povařte ve vodě a poté rozmixujte tyčovým mixérem.
Uvařené brambory vyšlehejte s máslem a ohřátým mlékem, přidejte hráškové pyré a ještě jednou prošlehejte. Kaši ochuťte solí a špetkou muškátového oříšku.

Mražené mrkvičky chvíli povařte ve vodě. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte scezené mrkvičky a orestujte je. Přidejte sůl, pepř a med, zamíchejte a ještě asi půl minuty restujte.

Recipe: Chicken with potato-pea mash and honey carrots
You'll need for 1 serving:
Meat:
1 chicken breast
salt
pepper
15 g butter

Mash:
1 large potato
2 handfuls of frozen peas
15 g butter
milk (as needed)
salt
pinch of nutmeg

Carrots:

a handful of frozen carrots
10 g butter
salt
pepper
1 teaspoon honey


Clean the chicken and season it with salt and pepper. Heat the butter in a pan and roast the meat both sides until brown and cooked.

Peel the potatoes, cut them into cubes and cook them with salt. Boil the peas in another pot for a while and then blend it until smooth.
Using a potato masher or electric beater, slowly blend milk and butter into the potatoes. Add the pea puree and beat once again.

Cook the carrots in water for a while. heat the butter in a pan, add carrots and roast them. Then add a pinch of salt, pepper and honey, stir and roast for about half of a minute.

No comments:

Post a Comment