Mandlová nádivka je jedním z mých opravdu nejoblíbenějších jídel. Pokaždé, když se ji babička chystala péct, objednávala jsem si rovnou porci navíc...ale stejně vždycky ještě chyběla.
Almond stuffing is the one of my really favourite meals. Every time my grandma was going to bake it, I ordered and extra portion just for myself...but it always wasn't enough.
Recept: Kuře s mandlovou nádivkou
Na 2 porce budete potřebovat:
2 kuřecí prsa s kůží
1 vejce
50 g másla
1 bílý rohlík
mléko na namočení rohlíku
50 g loupaných mandlí
sůl
pepř
(sušenou) petrželku
muškátový oříšek
Rohlík nakrájejte na malé kostičky a namočte do mléka. 30 g změklého másla vyšlehejte, přidejte vejce a zamíchejte.
Rohlíky trochu vymačkejte, mandle posekejte a obojí přidejte do vyšlehané směsi másla a vejce.
Okořeňte solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku a zamíchejte.
Kuřecí prsa omyjte, osolte a opepřete. Nádivku rozdělte na dvě poloviny a vyplňte jí prostor pod kůží.
Maso položte na plech a zbylé máslo nakrájejte na tenké plátky, které na něj položte.
Zakryjte plech alobalem a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180° C. Poté alobal oddělejte a pečte, dokud nebude maso dozlatova opečené.
Tip:
Z výpeku v plechu můžete dotvořit omáčku. Slijte ji do pánve, zahřejte a propasírujte ji přes sítko. Omáčku poté vraťte znovu do pánve, zahustěte trochou vlastní jíšky a podle chuti ještě opepřete a osolte.
Jako přílohu můžete zvolit třeba šťouchané brambory s brokolicí.
Recipe: Chicken with almond stuffing
You will need for 2 portions:
2 chicken breasts with skin on
1 egg
50 g butter
1 roll
milk to soak the roll
salt
pepper
(dried) parsley
nutmeg
Dice the roll into little cubes and soak it in milk. Whip 30 g of softened butter, add the egg and stir.
Squeeze the rolls a little, chop the almonds and add both to the butter mixture.
Season it with salt, pepper, a dash of nutmeg and stir.
Wash the chicken breasts and season them with salt and pepper. Split the stuffing in a half and fill the place under the skin with it.
Place the meat on a baking sheet and cut the remaining butter into think slices. Place the butter slices on the meat and cover the sheet with some aluminium foil.
Bake covered in a preheated oven for about 20 minutes. Then remove the aluminium foil and bake until the chicken is brown nicely.
Tip:
You can make a sauce from the juice in the sheet. Pour it into a pan, heat a little bit and sift it. Put the sauce in a pan again, thick it with a little roux and season to taste with salt and pepper.
You can use mashed potatoes with broccoli as a side dish.






No comments:
Post a Comment