Friday, January 3, 2014

Křupavé kuře v mandlové krustě

Myslím, že spousta z nás místo smažení raději využívá druhou alternativu přípravy masa a to pečení.  I v troubě se dá vytvořit perfektně křupavá kůrka a to nemusíme použít ani strouhanku nebo cornflaky, ale vystačíme si s obyčejnými mandlemi.
Stačí jen přidat základní koření a super oběd, který by vám mohl závidět každý milovník řízků, je na světě. :)

I think a lot of us rather uses the second alternative of cooking a meat and it's baking instead of frying . You can make perfect crispy crust in the oven too and you don't have to use breadcrumbs or cornflakes. You can make it with almonds.
Simply add some basic spices and a great lunch which would be every lover of schnitzels envious of is ready. :) 



Recept: Kuře v mandlové krustě
Na 1 porci budeme potřebovat:
2 kuřecí prsa
4-5 lžic mletých mandlí
3/4 lžičky soli
3/4 lžičky červené sladké papriky
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky drceného kmínu
1 vejce

Mandle smíchejte společně s kořením a druhé misce rozšlehejte vejce. Omytá kuřecí prsa obalte postupně ve vajíčku a poté v mandlích.
Připravte si plech, který vyložte pečícím papírem. Maso položte na připravený plech a pečte v troubě předehřáté na 190° C 20 minut.

Tip:
Při obalování masa v mandlích do něj sypkou směs pořádně vmačkejte a zakryjte všechny části masa.

Recipe: Almond crusted chicken
You'll need for 1 serving:
2 chicken breasts
4-5 tablespoons almond meal
3/4 teaspoon salt
3/4 teaspoon sweet paprika powder
1/2 teaspoon pepper
1/2 teaspon ground cumin
1 egg

Mix almonds together with spices and beat the egg in another bowl. Dip washed breasts in egg and then in almond mixture.
Prepare a baking pan with parchment paper. Put the meat onto the pan and bake in a preheated oven and 190° C about 20 minutes.





No comments:

Post a Comment