Friday, November 7, 2014

Kuře na paprice

Kuře na paprice je jedním z našich nejoblíbenějších jídel už od dětství. Vařila ha nám ho vždycky naše babička, ale v poslední době se na něj nějak zapomnělo. Jednoho dne jsme nevěděli, co připravíme na oběd. Vzpomněli jsme si na kuře a chutnalo přesně tak, jak ho známe od babičky. :)




Kuře na paprice
3-4 porce
2 větší kuřecí prsa
2 žluté cibule
3 lžíce másla
3 lžičky sladké papriky
200 ml smetany
2 lžíce mouky
sůl
voda
těstoviny

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Maso pokrájejte na větší kousky a rovnou ho osolte.
V pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli dokud nezesklovatí. Poté ji zasypte paprikou. Zamíchejte, lehce ji orestujte a přidejte osolené maso.
Opékejte asi 2 minuty a poté přilijte tolik vody, aby bylo maso skoro celé ponořené. Zakryjte pokličkou a duste do měkka na menším plameni asi 20-30 minut.
Až bude maso měkké, přilijte 150 ml smetany. Zbylou smetanu smíchejte s trochou vody a dvěma lžícemi mouky tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Směs vlijte do omáčky a nechte ji nakonec asi 5 minut provařit.

Podávejte například s těstovinami.

No comments:

Post a Comment