Tuesday, January 28, 2014

Kuře s uzenou paprikou a quinoa se špenátem

S mojí bezvadnou učitelkou z angličtiny si vždycky skvěle popovídáme nejen o jídle a když tak jednou mezi řečí padlo, co bychom chtěly vyzkoušet nebo co rády vaříme, zmínily jsme i uzenou papriku. Další den jsem jeden balíček papriky dostala a včera ji hned vyzkoušela. Jakékoliv uzené věci mi moc chutnají a řeknu vám, že uzená paprika je úplně parádní. Pokud jste ji ještě neměli, určitě ji vyzkoušejte a při té příležitosti třeba zkuste i toto kuře.

Me and my awesome English language teacher often talk together and when we were talking about food and cooking, we mentioned smoked paprika. I've never had it before and the next day after our conversation I got one package and I tried it. I really love smoked cheese or meat and I have to say that the smoked paprika is absolutely amazing. You have to try it if you never had it before and you can also try this chicken on this occasion.






Recept: Kuře s uzenou paprikou a quinoa se špenátem
Na 1 porci budete potřebovat:
Kuře:
1 kuřecí prso
1 stroužek česneku
2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky soli
3 lžičky olivového oleje

Špenát:
uvařená quinoa
2 hrsti čerstvého špenátu
(bílý) pepř
sůl
olivový olej

Kuřecí prso omyjte a lehce naklepejte. Stroužek česneku utřete a v malé misce ho smíchejte společně se solí, paprikou a olejem v marinádu.
Kuře potřete vydatně marinádou z obou stran a nechte odpočinout asi 20 minut. Mezitím si trouby předehřejte na 180° C a plech vyložte pečícím papírem. Maso položte na plech a pečte asi 20-25 minut dozlatova.

Omytý špenát orestujte na trošce olivového oleje, přidejte uvařenou quinou, ochuťte solí a pepřem a zamíchejte.

Recipe: Chicken with smoked paprika and quinoa with spinach
You will need for 1 serving:
Chicken:
1 chicken breast
1 clove of garlic
2 teaspoons smoked paprika
1/2 teaspoon salt
3 teaspoons olive oil

Spinach:
cooked quinoa
2 handfuls spinach leaves
(white) pepper
salt
olive oil

Wash the chicken and Use a mallet to gently pound out the breast. Wipe the clove of garlic and mix it together with paprika, salt and olive oil in a small bowl.
Brush the chicken with the marinade on both sides and let the breast stand for about 20 minutes to to allow the flavor to infuse the meat. Meanwhile, preheat the oven to 180° C and prepare a baking sheet with baking paper.
Place the meat on a baking sheet and bake for about 20-25 minutes until golden and brown.

Roast washed spinach with some olive oil, add cooked quinoa, season with salt and pepper and stir.


No comments:

Post a Comment