Dnes pro vás mám další tip na rychlý oběd, který uvaříte za chviličku. Budete potřebovat jen listový špenát, kuře, smetanu a těstoviny. Těstoviny tagliatelle jsem dnes vyzkoušela poprvé a se smetanovou omáčkou byly opravdu super. Můžete však použít i jiné druhy těstovin, třeba špagety.
Today I have another quick and delicious lunch tip for you, which is cooked almost immediately. You will need just spinach, chicken, cream and pasta. It was the first time I tried tagliatelle today and I have to say that they were awesome in the combination with cream sauce. But you can use other types of pasta of course like spaghetti.
Recept: Tagliatelle s kuřetem a špenátem
Na 1 porci budete potřebovat:
1 kuřecí prso
2-3 hrsti čerstvého špenátu
100 ml vývaru (kuřecí)
50 ml smetany (31%)
30 g másla
2 lžičky hladké mouky
sůl
pepř
1 stroužek česneku
1/2 cibule
2 hnízda těstovin tagliatelle
Cibuli nakrájejte na malé kostičky a orestujte ji na másle. Maso také nakrájejte na kostičky a jakmile cibule zesklovatí, přidejte ho také do pánve. Posypejte ho moukou a restujte asi 2-3 minuty.
Přidejte nakrájený stroužek česneku, omytý špenát a maso osolte a opepřete. Restujte další 2 minuty.
Poté přidejte vývar a smetanu, zamíchejte a nechte dusit pod pokličkou.
Pokud by byla šťáva moc řídká, pokličku sejměte a nechte ji chvilku vyvařit.
Na závěr přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a můžete servírovat.
Recipe: Tagliatelle with chicken and spinach
You will need for 1 serving:
1 chicken breast
2-3 handfuls fresh baby spinach
100 ml broth (chicken)
50 ml cream
30 g butter
2 teaspoons flour
salt
pepper
1 clove of garlic
1/2 onion
tagliatelle
Dice the onion and roast it in pan with butter. Dice the meat too and put it into the pan. Sprinkle it with flour and roast for about 2-3 minutes.
Cut the garlic into slices and add it together with washed spinach to the pan. Season with salt, pepper and roast for another 2 minutes.
Pour in the broth and cream, stir and cover with a lid. Stew until the meat is cooked.
If the juice will be too thin, remove the lid and let it boil for a minute.
At the end add the cooked pasta, stir and serve.
Recipe: Tagliatelle with chicken and spinach
You will need for 1 serving:
1 chicken breast
2-3 handfuls fresh baby spinach
100 ml broth (chicken)
50 ml cream
30 g butter
2 teaspoons flour
salt
pepper
1 clove of garlic
1/2 onion
tagliatelle
Dice the onion and roast it in pan with butter. Dice the meat too and put it into the pan. Sprinkle it with flour and roast for about 2-3 minutes.
Cut the garlic into slices and add it together with washed spinach to the pan. Season with salt, pepper and roast for another 2 minutes.
Pour in the broth and cream, stir and cover with a lid. Stew until the meat is cooked.
If the juice will be too thin, remove the lid and let it boil for a minute.
At the end add the cooked pasta, stir and serve.

No comments:
Post a Comment