Thursday, February 6, 2014

Skořicový koláček s borůvkami

Stejně jako banánové brownies, je i tento skořicový koláček bez mouky. Ne že bych se mouky bála, to určitě ne, ale je super, že to jde občas i bez ní. 
Můžete si ho tak prakticky dopřát kdykoliv. Třeba jako lehký dezert po obědě, jak jsem to udělala dnes i já anebo na snídani, s tvarohem nebo jogurtem.

There is no flour in this cinnamon cake as well as in the banana brownies. I'm not afraid of flour, certainly not, but it's great to know that you can easily bake without it.
You can practically enjoy it anytime. Maybe as a dessert after lunch like I did today or for a breakfast with quark or yoghurt.
 




Recept: Skořicový koláček s borůvkami
Na formu o průměru 16 cm budete potřebovat:
2 přezrálé banány
1 hrnek uvařené cizrny
2 lžičky vanilkového extraktu
1 velkou lžičku skořice
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky soli
3 lžíce hnědého cukru (medu)
 + borůvky, maliny, čokoláda,...
Všechny suroviny, kromě borůvek, malin a čokolády, rozmixujte na hladkou kaši a až poté do ní borůvky, maliny a čokoládu zamíchejte.
Dortovou formu vymažte máslem a těsto to ní vlijte. Pečte v troubě rozehřáté na 180° asi 20-25 minut.

Tip:
Do koláče jsem navíc ještě přidala i mražené maliny. Můžete klidně přidat i jiné ovoce nebo třeba oříšky.
Použila jsem formu s nepřilnavým povrchem, takže pokud si nejste jistí, formu raději vyložte pečícím papírem nebo ji vysypejte třeba moukou či kokosem.
Koláč by se vám možná mohl zdát napohled trochu nedopečený, ale jakmile se přestane lepit na špejli, je hotovo.

Recipe: Cinnamon cake with blueberries
You will need:
2 very ripe bananas
1 cup cooked chickpeas
2 teaspoons vanilla extract
1 big teaspoon cinnamon
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
3 tablespoons brown sugar (honey)
+ blueberries, raspberries, dark chocolate

Blend everything until smooth except blueberries, raspberries and chocolate. The stir the berries and chopped chocolate into the smooth mixture.
Earse the form with butter and pout the batter in it. Bake in a preheated oven at 180° C for about 20-25 minutes.

Tip:
I also add some frozen raspberries to the cake so you can add anything you want- nuts or other kinds of fruit.
I used non-stick baking form so if you don't have it, put some baking paper in it.
The cake might seem uncooked but it's done when it stops to glue to the wooden stick.


No comments:

Post a Comment