Friday, February 7, 2014

Salát s čekankou, jahodami a vlašskými oříšky

Vím, že je poněkud brzy myslet na letní sezónu, ale pokud si ji chcete alespoň párkrát za zimu připomenout tak, jako já, určitě vám přijde tento tip na jednoduchý a moc dobrý salát vhod.
Podotýkám, že bych ho nejspíše nepovažovala za hlavní chod, ale jako lehký předkrm nebo přílohu k sytějšímu jídlu určitě.

I know it's a bit early to think about the summer season but if you want to recall it at least for few times like me, I'm sure this tip for easy and delicious salad will come in very handy.
I observe that I won't probably consider this salad as the main course but as a light appetizer or a side dish to a filling course for sure.




Recept: Rukolový salát s jahodami, čekankou a vlašskými oříšky
Budete potřebovat:
Salát:
2 hrsti rukoly
1 čekankový puk
3 větší jahody
(syrovátkový) sýr podle potřeby
hrst vlašských ořechů
Zálivka:
1 lžičku medu
1 lžičku citronové šťávy
1 lžičku olivového oleje
špetku soli

Čekanku rozeberte na jednotlivé plátky a společně s jahodami a rukolou ji omyjte. Jahody nakrájejte na měsíčky, ořechy posekejte, nakrájejte sýr a připravte si zálivku. Všechny suroviny smíchejte dohromady, salát naservírujte na talíř a pokapejte zálivkou.

Recipe: Arugula, Strawberry, Endive Salad with Walnuts
You will need:
Salad:
2 handfuls of arugula
1 endive
3 large strawberries
cheese to taste
handful of walnuts
Dressing:
1 teaspoon honey
1 teaspoon lemon juice
1 teaspoon olive oil
a pinch of salt

Prepare the endive and wash it together with strawberries and arugula. Cut the strawberries into chunks, chop walnuts, cheese and prepare the dressing. Mix all the ingredients together, serve on a plate and drizzle with prepared dressing.

No comments:

Post a Comment