Wednesday, February 26, 2014

Kuřecí chilli

Hustá, jemně pálivá rajčatová omáčka a hodně zeleniny a fazolí. Podle mě to nejlepší chilli, co může být. Zkuste ho podávat s kouskem avokáda, tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. Možná trochu nezvyklá kombinace, která vás však určitě mile překvapí.

Thick and spicy tomato sauce with a lot of vegetables and beans. The best of the best chicken chilli for me. Serve it with a piece of avocado, cheese and some sour cream. It's maybe a little unusual combination but you will definitely love it. 


Recept: Kuřecí chilli

Na 3 porce budete potřebovat:
1 kuřecí prso
1 plechovku červených fazolí
1/2 plechovky krájených rajčat
300 g rajčatového pyré
1/4 žluté papriky
1/4 červené papriky
1 cibuli
2 stroužky česneku
100 ml kuřecího vývaru
3/4 hrnku kukuřice
1/2 červené chilli papričky
3/4 lžičky drceného kmínu
2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1/3 hrnku nasekané petrželky
olivový olej
sůl
pepř
+ mouka s vodou na případné zahuštění

Cibuli, maso a papriky nakrájejte na malé kostičky a opečte je na olivovém oleji, dokud cibule zezlátne a maso zatáhne. Poté přidejte nakrájenou chilli papričku, krájená rajčata, rajčatové pyré, utřený česnek, vývar a směs ochuťte kořením, solí a pepřem. Duste pod pokličkou na mírném ohni asi 15 minut.
Poté přidejte fazole zbavené nálevu, kukuřici, petrželku a zamíchejte, případně chvíli povařte. Pokud by se vám omáčka zdála řídká, zahustěte ji trochou mouky rozmíchané ve vodě a nechte provařit.

Recipe: Chicken Chilli
You will need for 3 servings:
1 chicken breast
1 can red kidney beans
1/2 can chopped tomatoes
300 g tomato puree
1/4 yellow bell pepper
1/4 red bell pepper
1 onion
2 cloves of garlic
100 ml chicken broth
3/4 cup corn
1/2 red chilli pepper
1/2 teaspoon ground cumin
1 teaspoon paprika powder
1/2 teaspoon chilli powder
1/3 cup chopped parsley
olive oil
salt
pepper
+ flour and water to thicken


Cut the onion, meat and bell pepper to small cubes and roast them on olive oil until the onions golden. Then add the chilli pepper, tomatoes, puree, crushed garlic, broth and season with spices, salt a pepper. Cover with a lid and simmer for about 15 minutes over medium heat.
Then add the beans without the brine, corn and parsley. Stir and cook for a while. If the sauce seems too thin, thicken it with a bit of water and flour and let it cook for a while.

No comments:

Post a Comment