Rychlá a zdravá zeleninová omáčka, které je nejlepší uvařit celý hrnec a po zbytek týdne jen jíst. Alespoň já bych to tak určitě mohla dělat. Stačí jen pár kousků zeleniny a super jarní jídlo je skoro hotovo. :)
Quick and healthy vegetable sauce, which is the best to cook a huge pot and then eat and eat for the rest of the week. At least I would definitely be able to do this. All you need are just few pieces of vegetables and a great meal is almost done. :)

Recept: Zeleninové ragú
Na 1-2 porce budete potřebovat:
1/2 mrkve
1/2 řapíku celeru
1/3 cukety
kousek červené a žluté papriky
1 malou cibuli nebo jarní cibulku
1 stroužek česneku
2 hrsti čerstvého špenátu
hrst červené čočky
50-70 ml kuřecího vývaru (podle potřeby)
1/2 plechovky krájených rajčat
sůl
pepř
olivový olej
Cibuli, mrkev, papriky a celer nakrájejte na malé kostičky. Cuketu nakrájejte hruběji a česnek na tenké plátky.
Na olivovém oleji lehce orestujte cibuli, poté přidejte veškerou zeleninu a znovu orestujte. Přidejte česnek, zamíchejte a zeleninu zalijte rajčaty a vývarem.
Přisypte hrst červené čočky, zakryjte poklicí a duste asi 10 minut.
Ragú poté ochuťte solí a pepřem, přidejte do něj špenát, zamíchejte a ještě lehce povařte nebo přilijte trochu vývaru podle hustoty.
Recipe: Vegetable ragu
You will need for 1-2 servings:
1/2 carrot
1/2 celery
1/3 courgette
a piece of red and yellow pepper
1 small onion or scallion
1 clove of garlic
2 handful of fresh spinach
a handful of red lentils
50-70 ml chicken stock (if needed)
1/2 can chopped tomatoes
salt
pepper
olive oil
Cut onion, carrot, peppers and celery into small cubes. Dice the zucchini and cut the garlic into thin slices.
Heat the olive oil in a pot and roast the onion. Then add the other kinds of vegetables and roast again.
Add the garlic, tomatoes, lentils and stock. Stir, cover the pot with a lid and simmer for about 10 minutes.
Then season the ragu with salt and pepper, add the spinach, stir and cook or add a little broth according to the density.

No comments:
Post a Comment