Friday, December 20, 2013

Kuřecí prso ve slanině s bramborovou kaší


Stejně jako včera, pro vás mám i dnes další recept na zdravý a chutný oběd. Přišlo mi, že už jsem celkem dlouho neměla žádnou kapsu nebo rolku a tak na ni došlo právě dnes. Kuřecí prso jsem naplnila tvarůžky, obalila ho ve slanině a k tomu podávala bramborovou kaši a opečené kapustičky na másle. 
Jako malá jsem kaši neměla moc ráda, ale s přibývající dobou ji miluji a ze všeho nejradši mám tu babiččinu s koprem. :)
Co vy? Kaše X Celé brambory? :)

Today I have for you another recipe for healthy and tasty lunch like yesterday. I was thinking that I didn't have any meat roll for quite a long time so I made one today. I stuffed chicken breast with smelly cheese, wrapped it in bacon and served it with mashed potatoes and roasted butter brussels sprouts.
When I was a child I didn't really like mashed potatoes but now I really love it and most of all I love my grandma's mashed potatoes with dill. :)
What about you? Mash X Whole potatoes? :)





Recept: Plněné kuřecí prso ve slanině
Na 1 porci budeme potřebovat:
1 kuřecí prso
2 věnečky tvarůžků
3 plátky slaniny
sůl
pepř
1 stroužek česneku

Maso omyjeme a očistíme. Nožem do něj podélně prořízneme kapsu, kterou naplníme tvarůžky a díru uzavřeme párátky. 
Utřeme stroužek česneku, maso jím pomažeme a zároveň ho i osolíme a opepříme. Obalíme ho slaninou a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjeme ho alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 40 minut. 10 minut před koncem pečení alobal vyhodíme, aby se maso hezky opeklo.

Recipe: Stuffed chicken breast wrapped in bacon
You'll need for 1 serving:
1 chicken breast
2 small wreaths smelly cheese
3 slices of bacon
salt
pepper
1 clove of garlic

Wash and clean the meat. Make a hole and stuff it with cheese then close it with toothpicks. Wipe the clove of garlic and spread it over the breast. Season it with salt and pepper and wrap it with bacon. 
Cover the whole baking pan with aluminium foil and bake in a preheated oven at 180° about 40 minutes.
10 minutes before quitting baking throw the foil away and let the meat nicely brown.


No comments:

Post a Comment