Toto jídlo by se určitě dalo zařadit jako další z kategorie zdravých a vyvážených obědů. Stačí jen pár ingrediencí a trouba a za chvilku můžete servírovat. :)
This dish is definitely another one from the healthy and balanced lunches. All you need to have is just a few basic ingredients and oven. :)

Recept: Plněné kuřecí prso se sušenými rajčaty a celozrnné těstoviny s rukolovým pestem
Na 1 porci budeme potřebovat:
Maso:
1 kuřecí prso
2 sušená rajčata
sůl
(bílý) pepř
kousek másla
Pesto:
2 hrsti rukoly
1/2 stroužku česneku
1 lžíci olivového oleje
7 mandlí (menší hrst)
1 lžíci strouhaného sýru
sůl
pepř
celozrnné špagety
rukola
pár kapek šťávy z citronu
Maso omyjeme a očístíme. Nožem do něj podélně nařízneme kapsu, kterou naplníme nakrájenými sušenými rajčaty. Naplněný kousek osolíme a opepříme z obou stran, na plechu vyloženém pečícím papírem ho zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180° 35 minut. Na posledních 10 minut alobal vyhodíme, na maso položíme slabý plátek másla a dopečeme.
Omytou rukolu, česnek, olej, sýr a mandle rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem. Uvaříme těstoviny, s pestem je společně promícháme a naservírujeme. Na talíři můžeme jídlo doplnit i rukolou pokapanou citronovou šťávou.
Recipe: Stuffed chicken breast with dried tomatoes and wholemeal pasta with rucola pesto
You'll need for 1 serving:
Meat:
1 chicken breast
2 dried tomatoes
salt
(white) pepper
butter
Pesto:
2 handfuls of arugula
1/2 clove of garlic
1 tablespoon grated cheese
7 almonds
salt
pepper
Wash and clean the meat. Make a hole and stuff it with chopped dried tomatoes then close it with toothpicks.
Season the meat with salt and pepper on both sides and bake covered with aluminium foil in a preheated oven at 180° C about 35 minutes. 10 minutes before the final of baking throw the foil away, put a little piece of butter on it and let the meat nicely brown.
Blend washed arugula, garlic, cheese and almonds together and season it with salt and pepper. Cook a pasta and mix it with pesto.












No comments:
Post a Comment