Když jsem teprve začínala s ovesnými kašemi, dlouho se mi nedařilo uvařit ji přesně takovou, jakou bych chtěla. Buď byla moc tuhá a vločky tvrdé, nebo moc tekutá a tak neměla tu správnou konzistenci.
S postupem času jsem přečetla pár návodů a receptů na internetu, přišla na pár tipů a zlepšení a od té doby snídám a někdy i obědvám #mojeovesna skoro každý den.
Mívám taková období, kdy si raději vařím kaši úplně jemnou nebo zase s trochu většími kousky. Na tu nejjemnější kaši používám jakékoliv ovesné vločky, které v mixéru rozmixuji úplně na mouku.
Momentálně ovesnou moc ráda vařím z vloček z Lidlu. Jsou v modrém obalu a určitě je většina z vás zná. Jsou akorát posekané na menší kousky a kaše se z nich vaří skoro sama.
Ovesná kaše
Základ:
asi 80 g ovesných vloček
350-400 ml plnotučného mléka
2-3 bílky
špetka soli
Ovesné vločky nasypu do hrnce a přidám sůl a mléko. Obsah přivedu k varu, poté teplo ztlumím a vařím asi 4 minuty, dokud kaše nezačne houstnout.
Připravím si bílky a šlehací metličku. Bílky přidám do kaše a metličkou pořádně míchám, aby se bílky nesrazily a kaše byla hezky nadýchaná. Míchám až do krémové konzistence, asi 1-2 minuty.
Hotovou kaši díky mléku ani nemám potřebu sladit, ale i tak občas přidám trochu javorového sirupu nebo medu. Taky do ní ráda přidávám i vanilkový extrakt nebo lžičku rozpustné kávy.
Kaši, kterou můžete vidět na fotce, jsem uvařila výše popsaným postupem a ozdobila ji půlkou banánu, malinami, lžičkou arašídového másla, lžičkou třtinového cukru a oříškovým Jordan's müsli.
Jak vaříte tu vaši nejoblíbenější kaši vy? :)



No comments:
Post a Comment