Thursday, June 19, 2014

#mojeovesna: Jak ji připravuji já?

Když jsem teprve začínala s ovesnými kašemi, dlouho se mi nedařilo uvařit ji přesně takovou, jakou bych chtěla. Buď byla moc tuhá a vločky tvrdé, nebo moc tekutá a tak neměla tu správnou konzistenci.
S postupem času jsem přečetla pár návodů a receptů na internetu, přišla na pár tipů a zlepšení a od té doby snídám a někdy i obědvám #mojeovesna skoro každý den.


Občas mi přijde dotaz, jak tu ovesnou kaši vlastně vařím, tak vám teď popíšu, jak ji připravuji nejradši.

Mívám taková období, kdy si raději vařím kaši úplně jemnou nebo zase s trochu většími kousky. Na tu nejjemnější kaši používám jakékoliv ovesné vločky, které v mixéru rozmixuji úplně na mouku.

Momentálně ovesnou moc ráda vařím z vloček z Lidlu. Jsou v modrém obalu a určitě je většina z vás zná. Jsou akorát posekané na menší kousky a kaše se z nich vaří skoro sama.


Ovesná kaše
Základ:
asi 80 g ovesných vloček
350-400 ml plnotučného mléka
2-3 bílky
špetka soli

Ovesné vločky nasypu do hrnce a přidám sůl a mléko. Obsah přivedu k varu, poté teplo ztlumím a vařím asi 4 minuty, dokud kaše nezačne houstnout.
Připravím si bílky a šlehací metličku. Bílky přidám do kaše a metličkou pořádně míchám, aby se bílky nesrazily a kaše byla hezky nadýchaná. Míchám až do krémové konzistence, asi 1-2 minuty.

Hotovou kaši díky mléku ani nemám potřebu sladit, ale i tak občas přidám trochu javorového sirupu nebo medu. Taky do ní ráda přidávám i vanilkový extrakt nebo lžičku rozpustné kávy.


Kaši, kterou můžete vidět na fotce, jsem uvařila výše popsaným postupem a ozdobila ji půlkou banánu, malinami, lžičkou arašídového másla, lžičkou třtinového cukru a oříškovým Jordan's müsli.

Jak vaříte tu vaši nejoblíbenější kaši vy? :)

No comments:

Post a Comment