Thursday, March 13, 2014

Fazolovo-dýňové burgery

Už ani nevím, jak dlouho jsem chtěla udělat tyto fazolové burgery. Jsem ráda, že jsem se k tomu tento týden konečně dostala, protože něco tak dobrého z fazolí je opravdu škoda odkládat. Prvně jsem si myslela, že mi 2 kousky nebudou stačit, ale naopak jsem zjistila, že jsou syté a vystačily mi tak na dva obědy.
První kousek, který můžete vidět, jsem podávala se špenátem, avokádem a balkánským sýrem v olivové ciabattě. Kombinace jsou však v případě těchto placek skoro nekonečné.

I don't even know how long I wanted to try these bean burgers. I'm glad that I finally made them this week because it's really a shame delay something that good like these burgers were. I thought 2 pieces would not be enough but they are really filling. The first piece you can see is served with spinach, avocado and feta cheese in olive ciabatta. Although, I think the combinations are endless.


Fazolovo-dýňové burgery
Na 2 kousky budete potřebovat:
3/4 plechovky červených fazolí (zbavené nálevu)
2 lžíce dýňového pyré (batátového nebo mrkvového)
2 lžíce najemno rozmixovaných ovesných vloček
1 jarní cibulku
1 malý stroužek česneku
3/4 lžičky chilli
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky pepře
1/2-3/4 lžičky soli

Fazole nasypejte do mixovací nádobky, přidejte pyré a rozmixujte tak, aby směs nebyla úplně hladká, ale byly v ní stále malé kousky. Nakrájejte jarní cibulku, utřete česnek a společně se vším kořením a ovesnými vločkami je zamíchejte do směsi. Vytvořte 2 placky a opečte je na olivovém oleji z každé strany asi 3-4 minuty.

Bean&Pumpknin Burgers
You will need for 2 patties:
3/4 can red kidney beans (without 
2 tablespoons pumpkin puree (sweet potato or carrot puree)
2 tablespoons oat flour
1 spring onion
1 small clove of garlic
3/4 teaspoon chilli powder
1/2 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon pepper
1/2-3/4 teaspoon salt
olive oil

Put the beans and puree into a food processor and mix until the mixture is thick and chunky, not smooth. Chop the spring onion, wipe the clove of garlic and add them together with all the spices and oats to the mixture. Stir and divide the mixture into 2 patties. Heat the olive oil in a pan and cook the patties each side for about 3-4 minutes.


Druhý kousek s batáty, špenátem, syrovátkovým sýrem a kouskem avokáda.
The second piece with sweet potatoes, spinach, whey cheese and avocado slices.


No comments:

Post a Comment