Vím, že se mi občas podaří přijít s receptem, který úplně nespadá do právě probíhající sezóny, ale dýně je většině obchodů k sehnání prakticky celoročně a tak není úplně těžké ji sehnat. O víkendu se mi podařilo koupit obrovskou dýni muškátovou a já mám teď tolik pyré, že můžu zkoušet všechny recepty, které jsem kdy chtěla. O těhle dortících se mi už několikrát zdálo, takže bylo jasné, že ty přijdou na řadu právě jako první. :)
I know I sometimes come up with some off-season recipes but I think that pumpkin is a kind of food you can easily buy all year round. During the weekend I bought an enormous pumpkin and I now have so much puree that I can try all the recipes I've ever wanted. I've dreamed about these cupcakes a couple of time so they came up like the first ones. :)
Na 6 cupcaků budete potřebovat:
55g hladké mouky
55g celozrnné špaldové mouky
1 vejce
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
1 lžičku skořice
na špičku nože muškátového oříšku a hřebíčku
2 velké lžíce medu
115 g dýňového pyré
2 lžíce oleje
2 lžíce mléka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
hrst vlašských oříšků
Krém:
125 g lučiny
35 g změklého másla
2 lžičky medu
2 lžičky řeckého jogurtu
Ve dvou různých mísách smíchejte suché a mokré ingredience. Mokré přidejte k suchým a zamíchejte tak, aby se směsi spojily.
Vlašské ořechy nasekejte najemno a přidejte je k těstu. Troubu předehřejte na 180°, plech vyložte papírovými košíčky a naplňte je těstem. Pečte 15-18 minut.
Změklé máslo vyšlehejte a přidejte k němu lučinu, med a jogurt. Směs vyšlehejte v hladký krém a ozdobte upečené dortíky.
Pumpkin cupcakes
You will need for 6 cupcakes:
55 g plain flour
55 g wholemeal spelt flour
1 egg
1/4 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon cinnamon
a pinch of nutmeg and cloves
2 haping tablespoons honey
115 g pumpkin puree
2 tablespoons oil
2 tablespoons milk
1/2 teaspoon vanilla extract
a handful of walnuts
Frosting:
125 g cream cheese
35 g softened butter
2 teaspoons honey
2 teaspoons greek yoghurt
Mix dry and wet ingredients in two different bowls. Add wet ingredients to the dry mix and sitr. Finely chop the walnuts and add them to the batter. Preheat the oven to 180° C, line the sheet with paper cups and fill them with batter. Bake for about 15-18 minutes.
Whip the softened butter and then add the cream cheese, honey and yogurt. Whip again and decorate.


No comments:
Post a Comment