Monday, September 15, 2014

Vietnamské nesmažené závitky

Nesmažené závitky si děláme vždycky alespoň jednou do týdne. Hrozně nás baví, že je můžeme naplnit samými zdravými věcmi a že jsou lehké a čerstvé.
Mě osobně nejvíce chutnají závitky s kuřetem a spoustou avokáda, ale navíc rádi přidáváme třeba i mango, kousek zelí nebo kapusty, čerstvé bylinky a různé další druhy zeleniny. 
Občas si je brávám i do školy. Večer si zabalím pár závitků, hodím do krabičky a další den mám nachystaný super rychlý oběd. :)


Suroviny
rýžový papír
rýžové nudle
avokádo
mrkev
žlutá paprika
okurka
červená řepa
upečené kuřecí maso natrhané na kousky

petrželka, koriandr
sezam

Rýžové nudle zalijte vroucí vodou, nechte je změknout a poté slijte. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky a připravte si nádobu s teplou vodou s průměrem o něco větším, než je rýžový papír.

Na pracovní desku rozložte suchou a čistou utěrku. Rýžový papír na chviličku namočte do teplé vody a položte ho na připravenou utěrku. Posypte ho nasekanou petrželkou nebo koriandrem a sezamem, přidejte náplň a závitek opatrně zabalte, aby se vám neroztrhl.

Jak ho přesně zabalit se můžete podívat například zde.
A zkuste je namáčet třeba do arašídové omáčky, můj oblíbený recept najdete zde.

No comments:

Post a Comment